Tato bublanina je opět lžicový experiment. To je tak, když přifrčíte ze zahrádky a potřebujete jednak zužitkovat úrodu, ale zároveň potěšit chuťové pohárky a zasytit hladové krky. Nebyl čas – ztrácet čas a místo váhy mi padla do rukou polévková lžíce. Jdeme rovnou na recept.
Ještě poznámka – tím, že recept obsahuje částečně celozrnnou mouku, není těsto úplně obláčkové. Celkově se špaldová mouka chová trochu jinak, proto nečekjete bublaninu jako pápěří. Ale ani žádný kámen. Pokud celozrnnou mouku používáte, pak vám nemusím toho moc vysvětlovat.
Použité ingredience
- 2x vejce
- 4 PL xylitolu + práškový xylitol na posypání nakonec
- 4 PL olivový olej (nebo jiný)
- 10 PL celozrnné špaldové mouky
- 10 PL hladké špaldové mouky
- 2 PL vanilkový pudink v prášku
- 1 PL vanilkové pasty (nebo 2 PL vanilkové esence)
- 1 panák rumu
- 1 kypřící prášek do pečiva
- Voda nebo mléko podle potřeby těsta
- Ostružiny nebo jiné ovoce
Jak na to?
- Nejdříve si vyšlehám do pěny vejce s xylitolem
- Poté přidám olej a ještě krátce šlehám
- Přidám ostatní suroviny a vodu podle potřeby těsta
- Pekáček si vystelu papírem na pečení – naliju těsto a přidám ovoce
- Pekla jsem na 170 stupňů / 45 minut (každá trouba peče jinak a každý může mít jinak vysoké těsto v závislosti na typu pekáčku – berte to pouze jako orientační informaci)
Přeji dobré chutnání
Komentáře