Zdravé jablkové donutky s vůní a chutí skořice a perníku

Jak už určitě víte, dávám přednost jednoduchým a především zdravějším receptům. I tento patří do škatulky – zdravé mlsání. Příprava vám zabere i s pečením necelou hodinku. Na donutky budete mimo ingrediencí potřebovat formu ve tvaru donutků a sáček, kterému ustříhnete špičku, pro lepší umístění těsta do formy. 

Ingredience na těsto 

  • 1 jablko – nastrouhat (já strouhala i se slupkou)
  • 50 g kokosové mouky
  • 50 g hladké špaldové mouky
  • 1 kávová lžička skořice
  • 1/2 kávové lžičky jedlé sody (nebo kypřící prášek do pečiva)
  • 10 g olivového či kokosového oleje
  • 2 kávové lžičky vanilkové esenece (nebo kávovou lžičku vanilkové pasty)
  • 1 kávová lžička perníkového koření
  • 1 vajíčko
  • Rostlinné mléko dle vašeho výběru – množství řídíme podle savosti mouky

Vypracujeme těsto, které přemístíme do sáčku, ustříhneme rožek a plníme do formiček. Mi vyšlo z uvedeného množtví 16 donutků. Pečeme na 170 stupňů / 9 minut v horkovzdušné fritéze. V klasické troubě bude nutné asi péct déle. Upečené donutky vyklopíme z formiček a ještě horké postříkáme kokosovým olejem ve spreji nebo potřeme rozpuštěným máslem a obalíme ve směsi:

Obalovací směs

  • Práškový Xylitol nebo jiné sladidlo
  • Skořice
  • Perníkové koření

Obalené donutky umístíme na mřížku a necháme vychladnout. Přeji dobré chutnání

 

 

 

 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.