Cizrno/mrkvové kuličky, rajská omáčka a bezlepkové špagety

I  tento recept je výsledkem mé fantazie a jak se říká – co dům dal. Přesné poměry vám neprozradím, ale šikovné hospodyňky si zajisté poradí. Večer jsem nasypala do mističky cizrnu, protože jsem si říkala, že bych si dala nějaké jídlo z cizrny, kterou mám velmi ráda. Ráno jsem cizrnu scedila, přidala čistou vodu a navíc ještě i mrkev, kterou jsem našla  při úklidu mrazničky. Společně jsem povařila v multifunkčním hrnci pod tlakem 20 minut.

Jak dál? 

Při běžném vaření na sporáku by to trvalo déle než 20 minut. Pokud máte možnost vařit v tlakovém či multifunkčním hrnci, výrazně zkrátíte dobu vaření. Vodu jsem slela a obsah dala do varného mixéru, kde jsem cizrnu a mrkev na nižší otáčky rozmixovala, aby z toho nebyla zase úplná kaše.

Do této směsi jsem přidala vajíčko, kurkumu, sůl, pepř, strouhaný sýr, domácí strouhanku a vytvořila kuličky, které jsem opékala v horkovzdušné fritéze na 180 stupňů 8 minut z každé strany.

Rajskou omáčku jsem uvařila z konzervovaných rajčat, ochutila, což asi není potřeba dlouze rozepisovat, rajská je takový základ a špagety jsem zvolila bezlepkové a vařila je na zbůsob al dente – tedy na zkus. Vařením těstovin al dente se snižuje jejich glykemický index.

Pak už stačí naservírovat na talíř a podávat. Přeji dobré chutnání 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.