Polévka, která zahřeje, zaplní bříško a potěší chuťové pohárky. Také je zdrojem mnoha důležitých živin a vlákniny. Připravená je poměrně rychle, takže do 40 minut ji lze servírovat na talíř. Hodí se jak na oběd, večeři, tak i k snídani, zejména v sychravém počasí. A tato polévka je doslova napěchovaná antioxidanty, které posílí vaší imunitu.
Já jsem pro její přípravu zvolila varný mixér, ale taktéž lze použít jiné kuchyňské pomocníky nebo vařit klasickým způsobem v hrnci na sporáku.
Jak na to?
- 1 středně velký očištění batát nakrájím na menší části a přidám 2 mrkve a půl cibule. Nasadím do VM čepel a zeleninu rozmixuji. Přidám olivový olej a zeleninu orestuji – vše se děje v jedné nádobě varného mixéru.
- Přidám sůl, strouhaný zázvor, kurkumu, kari koření, špetku skořice (ale skutečně jen špetku – slouží na ozvláštnění, nemá přebíjet ostatní chutě), maličko pomerančové kůry a naleji vodu.
- Buď zvolím program na polévku nebo manuální nastavení – já dala 100 stupňů a 30 minut.
- Po dokončení programu celý obsah rozmixuji – a to je celé. Tak jednoduché to je. Na talíři zjemním kokosovou nebo jinou smetanou a přidám bylinky, semínka, jarní cibulku – jak je libo.
Poznámka: množství koření si dávejte tak, jak to chutná vám, já moc nešetřila zázvorem, kurkumou a kari, polévka je poměrně pikantní, ale přesně tak to mám ráda…
Komentáře