Kuřecí prsa na másle a medu s bylinkami

Výborná kuřecí prsíčka, pečená na másle a medu. Už se vám sbíhají sliny? To nejste sami. Kuřecí maso je vděčné, výživné, rychle připravené. A ještě si člověk pochutná. Pojďme si společně připravit jednoduchý oběd či večeři. 

Použité ingredience

  • Kuřecí prsa
  • Koření
  • Bylinky
  • Sůl
  • Med
  • Máslo
  • Olej

Postup přípravy

Kuřecí prsa si opláchneme ve studené vodě, lehce naklepeme a rozdělíme na vymaštěný a olejem pokropený pekáček. Z každé strany si je podle svého zvyku okořeníme. Sůl, pepř, grilovací koření, kari, paprika, bylinky buď sušené, nebo čerstvé. Pokapeme medem, stačí malá lžička na jedno kuřecí prso.

Na každé prso ještě položíme oříšek másla a podlejeme trochou vody-cca 8 polévkových lžic vody. Během pečení kontrolujeme, aby se kuřecí prsa nepřichytávala a vždy bylo dost šťávy. Nezapomínejte během pečení rovněž prsa obracet. Popřípadě zlehka podlévejte vodou a gurmáni, mohu místo vody použít červené víno, ale i pivo je výtečné. Na potírání masa je skvělá také Coca-Cola (vytvoří karamelový povrch a díky tomu uchová šťavnatost masa).

Když jsou prsa upečená, zahustíme výpeček jíškou. Pokud máte raději dietnější jídla, nechte výpeček bez zahuštění. Tímto na talíři přelévejte maso. Jako ozdobu ještě položte čerstvé bylinky.

Příloha

Výborně se hodí rýže, quinoa, zeleninové hranolky, americké brambory nebo bramborová kaše. Klidně si je však můžete dopřát s toastovým chlebem či bagetkou. Nezapomeňte také na čerstvou zeleninu: rajče, okurka, paprika nebo rovnou zeleninový salát.

Fotografie publikována se svolením amenic181 Photography/FreeDigitalPhotos.net

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.