Mango patří k nejoblíbenějšímu ovoci. Je ceněné pro vysoký obsah draslíku, ale samozřejmě se v něm nachází i celá škála dalších vitamínů a minerálů. Své uplatnění najde také v rámci mnoha detoxikačních a dietních programů. Je přínosem pro zdraví očí, podporu imunity, působí proti depresím, pomáhá srovnat kyselost v organismu, zlepšuje koncentraci i paměť, zvyšuje potenci a výtečně chutná. Uvedené množství vychází na dva dezerty.
Použité ingredience
-
1 mango
-
1 větší pomeranč nebo pomerančový džus (130 ml)
-
Špetka kurkumy
-
Agar agar
Postup
-
Mango si oloupu a nakrájím na kousky, které vložím do mixéru společně se špetkou kurkumy – rozmixuji na pyré
-
Vymačkám si pomeranč nebo použiji pomerančový džus, který na plotýnce zahřeji téměř k varu a vmíchám kávovou lžičku agar agar
-
Pomerančový džus s rozpuštěným agarem naliji k mangovému pyré a vmíchám
-
Pudink naliju do skleniček a nechám ztuhnout
TIP: Já jsem dala do skleniček ještě lístky máty, které jsem předem pokrčila, aby máta uvolnila své osvěžující aroma, tím byl dezert ještě zajímavější. Zdobit můžete čímkoli – čokoláda, drobky sušenek, kousek proteinové tyčinky, ovoce, oříšky, semínka, kopeček jogurtu apod.
Přeji dobré chutnání
Komentáře