Zapečené gnocchi se zeleninou a sýrem

Gnocchi jsou vlastně noky (malé knedlíčky) z bramborového těsta. Jako příloha se používají s největší pravděpodobností již od římských dob. Nejde tedy o žádnou žhavou novinku. Podávají se k omáčkám, k zelí, zapékají se na mnoho způsobů. Pochutnat si na nich však lze i na sladko: s tvarohem, mákem, ořechovou strouhankou, ovocnou omáčkou, jogurtem. Můžete si je buď sami připravit doma nebo koupit hotový výrobek. Já jsem zvolila bezlepkové gnocchi jako hotový výrobek.

Recept na zapečené gnocchi

  • Doba přípravy: 10 minut
  • Doba pečení: 20 minut
  • Doba celkem: 30 minut
  • Náročnost: snadné
  • Počet porcí: 2

Použité ingredience

  • 250 g bezlepkové gnocchi
  • 2 polévkové lžíce protlaku
  • Sůl, pepř, bylinky a koření (které preferujete)
  • Libovolná zelenina
  • Žampióny
  • 7 kusů mozzarella kuliček
  • Hrstka parmezánu
  • Olej

Postup přípravy

  • Do mísy vysypeme balení gnocchi a přidáme nakrájenou libovolnou zeleninu
  • Ochutíme solí, pepřem, přidáme různé koření a bylinky
  • Pokapeme olejem, přidáme i protlak a trochu parmezánu – vše promícháme
  • Směs překlopíme do pekáčku a přidáme mozzarella kuličky
  • Pečeme na 180°C / přibližně 20 minut
  • Hotové ještě posypeme parmezánem a servírujeme

S čím gnocchi ještě zapékat?

  • Zde se nabízí neomezené možnosti chutného a rychle připraveného jídla
  • Zapékat gnocchi můžete se špenátem a rovnou i kuřecím masem
  • Patříte-li k milovníkům rajčat, pak dejte jen rajčátka, protlak a sýr
  • Zapékat lze také podobně, jako brambory – tedy s uzeninou a vejci
  • Skvělé jsou zapečené i se žampióny a smetanovou omáčkou
  • Zapečené gnocchi výborně chutná i se zeleninou a ricottou
  • Zkusit můžete i variantu s mletým masem
  • Smíchejte se smetanou a brokolicí

Sladké varianty gnocchi

  • Uvařte noky podle návodu a obalte ve skořici, polijte jogurtem a přidejte ovoce
  • Připravte je jako šišky s mákem
  • Oblizovat se budete, když přidáte povidla a mák
  • Posypte je ořechovou strouhankou a polijte javorovým sirupem
  • Podávejte je s ovocnou omáčkou
Gabriela Kortová

Gabriela Kortová

Zdraví, síla a vitalita nejsou otázkou věku. Jsem žena 50+, která se sportu věnuje již 15 let. Mám odborné vzdělání v oblasti výživy a doplňků stravy a mou vášní je inspirovat další ženy, aby se cítily lépe ve svém těle. Sdílím zkušenosti, píšu články a ukazuji, že i po padesátce může být život plný energie. Nechte se inspirovat na mém Facebooku a Instagramu.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.