Banánové placičky s domácí nutellou mohou představovat zdravou a chutnou snídani, svačinku nebo dokonce oběd pro mlsné jazýčky. Recept je opět velmi jednoduchý a to je přesně to, co se mi na fitness receptech zamlouvá. Jsou zdravé, výživné, rychlé a navíc jednoduché. Vystačíte si s trochou ingrediencí a připravit se dají famózní pokrmy, které si určitě zamilujete vy i vaši blízcí. Existuje nespočet důvodů proč se stravovat zdravě, ale mezi jeden z nejdůležitějších určitě patří prevence různého onemocnění a dostat do těla ty správné živiny. Z hranolek a hamburgerů je určitě nevytřískáte. Zdravé mlsání není samozřejmě jen o sladkém, ale i chipsy na večerní pojídání se dají vyrobit z červené řepy, mrkve či brambor. Bez zbytečného smažení a přesolování. Zkuste si nakrájet brambory na tenoučké plátečky a vysušit je na pečícím papíru v troubě. Na talíři pak můžete jemně posolit či posypat paprikou. Budete překvapeni, o jakou pochoutku se jedná. To jsme však odbočila a zpátky k banánovým placičkám. Já jsem si dnes dala jako předkrm hodinu běhu v parku a jako hlavní chod placičky s jahodami, přelité datlovým sirupem.
Potřebné ingredience
- Dva banány
- 2 vejce
- Domácí nutella (můžete však použít místo nutelly datlový sirup, džem, ovoce)
Postup přípravy
Banány rozmačkáme vidličkou, vmícháme dva žloutky a nakonec sníh z bílků-na plech vyložený pečícím papírem a potřený olejem tvoříme placičky a pečeme v předem rozehřáté troubě cca 15 minut. Placičky na talíři pomažeme domácí nutellou nebo přelijeme datlovým sirupem či namažeme marmeládou. Zdobíme ovocem, které máme po ruce. Nakrájená jablíčka, jahody, borůvky nebo jiné. Pokud jste sportovci a máte doma protein, můžete přimíchat do těsta i dvě lžíce proteinu. Placičky se dají i smažit, ale pečené jsou pro zdravé mlsání vhodnější. Nezapomeňte si však pomastit i pečící papír nebo dopadnete jako já. Placičky se k papíru přilepí a budete nadávat, že vám nejdou sundat.
Recept na domácí nutellu
- Jedno zralé avokádo
- Jeden banán
- 2 lžičky kakaa
- Můžeme přidat mleté oříšky nebo semínka
Postup přípravy
Všechny ingredience rozmixujeme do hladkého krému a máme hotovo. Nutellu skladujeme v lednici, pokud ji nestihneme ten den sníst. Myslím si však, že se po takové dobrotě jen zapráší.
Fotografie publikována se svolením tiverylucky Photography/FreeDigitalPhotos.net
Komentáře