Paštika z uzeného lososa

Paštika je roztíratelná pasta a doma si jí připravíte snadno. Výhod má samozřejmě několik. U těch doma vyrobených víte, co obsahuje. Vyjde vás mnohem levněji, než kupovaný výrobek. Mnohé paštiky se připravují podobně jako pomazánky, pouze na pár dnů. Ale některé lze i zavařovat a uchovávat delší dobu. Záleží, jaké ingredience při výrobě použijete. My si dnes spolu připravíme paštiku z uzeného lososa, která vám v lednici vydrží 3 až 4 dny, pokud jí tedy nesníte dřív.

Použité ingredience

  • 200 g uzeného lososa
  • ½ cibule
  • 70 g červená paprika (může být jiná: žlutá, oranžová)
  • 15 g hořčice
  • 30 g majonéza nebo krémový sýr nebo jogurt
  • 2 kávové lžičky šťávy z citronu
  • Bílý pepř – podle chuti
  • Čerstvý nebo sušený kopr – podle chuti

Postup

  • Veškeré ingredience proženeme mixérem, ideálně na vysoké otáčky. Díky tomu bude paštika nejen hladká, ale i nadýchaná
  • Nakonec vmícháme jemně nasekaný kopr

TIP: Místo kopru lze použít pažitka. Majonéza či sýr lze nahradit smetanou. K uzenému lososu můžete přidat i pečeného, pokud vám zbyl od oběda.

 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.