jarJar je prostředek, kterým nejspíše mnoho lidí, kteří nevlastní myčku, myje pouze nádobí. Ale věděli jste, že ho lze využít i pro něco jiného? Ale pozor! Může nám i škodit.

Čištění kosmetických štětců

Nemáte k dispozici speciální čistič a nevíte, jak štětce, kterými se denně líčíte, vyčistit? Možná někomu bude stačit šampon (nebo kondicionér) na vlasy. Ale štětec od make-upu může být obtížnější dokonale vyčistit. V tuhle chvíli sáhněte po Jaru! Na talířek nebo do mističky smíchejte trochu Jaru a poloviční dávku olivového oleje. Potom v tom štětce „vymáchejte“ a důkladně opláchněte. Budete se divit, jak půjde špína rychle dolů.

Jar a ruce

Zkušenosti lidí s Jarem se jedna od druhé liší. Bohužel se kromě velmi pozitivních ohlasů objevují i ty, ve kterých se dočteme o nepříznivosti tohoto prostředku na nádobí. Může se totiž stát, že po častém mytí nádobí ve vodě s Jarem budete mít poškozené ruce: můžou se objevit vyrážky, problémy s nehty. Je proto vhodné, pokud takto umýváte denně nádobí, vzít si na pomoc rukavice.

Děti milují bublifuky!

Pokud se vaše dítě nudí a není venku teplota pod bodem mrazu, vezměte nějakou nádobu, dejte do ní vodu, pár kapek jaru a společně to pak promíchejte. Nakonec vezměte například drátek, udělejte na něm oko a máte domácí bublifuk, se kterým si můžou děti užít spoustu zábavy. Velikost bublin závisí na velikosti otvoru. Zkuste experimentovat a vytvářet bubliny od těch nejmenších až po ty obrovské!

Potíže se žaludkem

Pokud je vám špatně a nejste si vědomi toho, že byste snědli něco špatného, může to být způsobeno právě Jarem. Pokud totiž umýváte nádobí v jarové vodě, v níž je Jaru hodně a nádobí neopláchnete čistou vodu, než ho uklidíte, může na něm zůstat některá ze složek, hlavě ta, která zajistí vaše nádobí lesklým. Tato složka se pak prostřednictvím jídla dostane do vašich úst a do žaludku. Pokud jste tedy na takové věci citlivější, dbejte na oplachování nádobí nebo si pořiďte myčku, která se o vše postará sama.

 Fotografie: foam is fun Author: rosipaw licencována pod CC BY 2.0./ www.flickr.com