Plněné papriky s rajskou omáčkou zná nejspíš každý. Ale papriky se dají plnit i jinou směsí než je mleté maso a podávat se mohou i samotné nebo jinou přílohou. Dnešní recept patří bezesporu mezi jeden z těch zdravějších, ale rovněž umožňuje spotřebovat například kuře od oběda. Zbytky masa od oběda se dají použít do rizota či pomazánky, ale už jste zkusili jimi naplnit papriky? Jde o snadné a poměrně rychlé jídlo, když pominu dobu pečení. Nicméně hodí se jak na oběd tak večeři. Ostatně náplň je možné libovolně měnit podle ingrediencí, které máme k dispozici a podle chutě.
Potřebné ingredience
- Papriky
- Rajčata a jiná zelenina
- 2 lžíce pomazánkového másla
- Kuřecí maso
- Bazalka, pažitka
- Sůl, pepř
- Strouhaný sýr
Postup zhotovení
Papriky si rozkrojíme na půlky a vydlabeme vnitřky – opláchneme. Položíme si je stranou a zatím si nakrájíme kuřecí maso, které nám zbylo od oběda. Ať už vařené z polévky či pečené. Přidáme na kousíčky nakrájená rajčata a může být například cuketa či jiná zelenina, kterou máte k dispozici. Výborné jsou i žampióny. Nasekáme si pažitku, bazalku a přimícháme strouhaný sýr i pomazánkové máslo. Osolíme, opepříme a směsí naplníme lodičky z paprik. Tyto vložíme na olejem vymazaný plech a dáme zapéci. Jako příloha se hodí pečené brambory, ale dají se jíst i samotné.
Náš tip:
Pro obměnu můžete ke kuřecímu přidat i anglickou slaninu nebo kuřecí maso nahradit jinou uzeninou. Rovněž různé koření změní pokaždé chuť: cibulka, petrželová nať, česnek či mletá červená paprika.
Fotografie publikována se svolením SMister GC Photography/FreeDigitalPhotos.net
Komentáře