pečené plněné paprikyPlněné papriky s rajskou omáčkou zná nejspíš každý. Ale papriky se dají plnit i jinou směsí než je mleté maso a podávat se mohou i samotné nebo jinou přílohou. Dnešní recept patří bezesporu mezi jeden z těch zdravějších, ale rovněž umožňuje spotřebovat například kuře od oběda. Zbytky masa od oběda se dají použít do rizota či pomazánky, ale už jste zkusili jimi naplnit papriky? Jde o snadné a poměrně rychlé jídlo, když pominu dobu pečení. Nicméně hodí se jak na oběd tak večeři. Ostatně náplň je možné libovolně měnit podle ingrediencí, které máme k dispozici a podle chutě.

Potřebné ingredience

  • Papriky
  • Rajčata a jiná zelenina
  • 2 lžíce pomazánkového másla
  • Kuřecí maso
  • Bazalka, pažitka
  • Sůl, pepř
  • Strouhaný sýr

Postup zhotovení

Papriky si rozkrojíme na půlky a vydlabeme vnitřky – opláchneme. Položíme si je stranou a zatím si nakrájíme kuřecí maso, které nám zbylo od oběda. Ať už vařené z polévky či pečené. Přidáme na kousíčky nakrájená rajčata a může být například cuketa či jiná zelenina, kterou máte k dispozici. Výborné jsou i žampióny. Nasekáme si pažitku, bazalku a přimícháme strouhaný sýr i pomazánkové máslo. Osolíme, opepříme a směsí naplníme lodičky z paprik. Tyto vložíme na olejem vymazaný plech a dáme zapéci. Jako příloha se hodí pečené brambory, ale dají se jíst i samotné.

Náš tip:

Pro obměnu můžete ke kuřecímu přidat i anglickou slaninu nebo kuřecí maso nahradit jinou uzeninou. Rovněž různé koření změní pokaždé chuť: cibulka, petrželová nať, česnek či mletá červená paprika.

Fotografie publikována se svolením SMister GC Photography/FreeDigitalPhotos.net