Jablko-skořicový chléb

Pokud si v receptech potrpíte na přesnou gramáž surovin, pak vás asi nepotěším. Jako drtivou většinu svých receptů, jsem i tento dělala baj očko. Ale určitě vám prozradím použité suroviny i postup. Tento sladký jablkový chlebík (de facto buchta pečená v chlebové formě) je učiněné nebe v ústech. A bez lepku! Pokud milujete jablíčka a skořici, doporučuji vyzkoušet. 

Jak na to? 

  • Vyšlehala jsem 2 vejce s Xylitolem a 2 polévkovými lžícemi olivového oleje do pěny
  • Následně jsem přidala šťávu z citrónu, kokosovou mouku, jáhlové vločky, mletá semínka, skořici a na kostičky nakrájená jablíčka, aby vznikla hustá hmota. Tu jsem vyškrábla do vymazané a vločkami vysypané podlouhlé formy, ve které se peče i chléb cihla.
  • Pekla jsem na 170 stupňů / 40 minut

Nechala jsem vystydnout, opatrně vyklopila a polela polevou:

Kokosová smetana, Xylitol a vanilková pasta

Přeji dobré chutnání 

 

 

 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.