Bábovka z červené řepy, kakaa a čokolády

Mimo to, že červená řepa učiní bábovku vláčnou, zajistí také příjem vlákniny. O červené řepě je všeobecně známo, že je velmi zdravá. V kombinaci s kakaem a čokoládou se vám bude takový moučník doslova rozplývat na jazyku. 

Použité ingredience 

  • 350 g rozmixované nebo jemně strouhané červené řepy (použila jsem pečenou, může být i vařená nebo syrová, ale množství je u syrové pak jiné)
  • 50 ml olivového oleje (nebo jiný)
  • 4 kusy vajec (použila jsem větší vejce, menších dejte raději 5 kusů )
  • 60 g Xylitolu nebo jiné sladidlo (můžete dát víc, pokud máte raději sladší moučníky)
  • 2 polévkové lžíce vanilkové esence
  • 35 g čokoládový protein (nemusí být, pak ale přidejte 5 g sladidla navíc a více kakaa)
  • 30 g kakao
  • 110 g hladké špaldové mouky
  • 20 g kokosové mouky
  • 1 kávová lžička jedlé sody nebo prášek do pečiva
  • 50 g čokoládové čočky nebo hrubo nastrouhaná čokoláda

Jak na to? 

  • Vejce vyšlehám s Xylitolem do pěny
  • Pak přidám olej a po troškách vmíchám rozmixovanou červenou řepu
  • Na řadu přichází suché ingredience
  • V závěru vmíchám jemně čokoládovou čočku (strouhanou čokoládu)
  • Těsto naliji do vymazané a vysypané formy a vložím do předem vyhřáté trouby
  • Pekla jsem na 160 stupňů / 50 minut a poté ještě 10 minut na 190 stupňů v obyčejné elektrické troubě

Hotovou bábovku je možné polít čokoládou nebo třeba krémem z červené řepy (mascarpone, řepové pyré, vanilka, xylitol) ale i jiným. Fantazii se meze nekladou. Případně stačí jen pocukrovat a podávat s jogurtem nebo kopečkem šlehačky. Já jsem polela čokoládou a posypala sušenými drcenými jahodami.

Přeji dobré chutnání 

 

 

 

 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.