Jednoduchý a přitom výtečný dezert, který si člověk dá velmi rád na svačinku nebo i jako speciální pohoštění, když přijde na návštěvu rodina či přátelé. Je to dezert, kterým patrně nikdo nepohrdne. A v této variantě i zdravější a dietnější. Vy si jej samozřejmě můžete upravit i podle sebe a chuťových preferencí. Tento je připravený do 15 minut a ihned můžete podávat.
Jak na to?
- Připravím si krém: v misce smíchám zakysanou smetanu, mascarpone a xylitol. Ideálně, když použijete suroviny přímo z lednice.
- Do skleničky si nasypu 20 gramů bezlepkových ovesných vloček (mohou být i jiné). Pokud chcete dezert podávat hned, použijte jemné vločky, které mají lepší savost. V jiném případě je lépe nechat chvíli dezert postát, aby vločky nasály pořádně tekutinu
- Na ovesné vločky pomocí lžičky nalévám kávu (já použila instatní pampeliškovou s trochou mandlové esence a medu). Kdo chce, použije i Rum
- Pokapané vločky zapráším kakaem (přes sítko)
- Nyní přidám i připravený krém (dávala jsem 4 polévkové lžíce krému)
Vrstvení opakuji – znovu 20 gramů vloček, káva, kakao a krém. Vrstvení můžete několikrát zopakovat, podle toho, jak vysoké skleničky máte. Poslední krémovou vrstvu už jen popráším kakaem a ozdobím. Místo kakaa lze použít strouhaná čokoláda.
Přeji dobré chutnání
Komentáře