Vločkové tiramisu do sklenky

Jednoduchý a přitom výtečný dezert, který si člověk dá velmi rád na svačinku nebo i jako speciální pohoštění, když přijde na návštěvu rodina či přátelé. Je to dezert, kterým patrně nikdo nepohrdne. A v této variantě i zdravější a dietnější. Vy si jej samozřejmě můžete upravit i podle sebe a chuťových preferencí. Tento je připravený do 15 minut a ihned můžete podávat. 

Jak na to? 

  • Připravím si krém: v misce smíchám zakysanou smetanu, mascarpone a xylitol. Ideálně, když použijete suroviny přímo z lednice.
  • Do skleničky si nasypu 20 gramů bezlepkových ovesných vloček (mohou být i jiné). Pokud chcete dezert podávat hned, použijte jemné vločky, které mají lepší savost. V jiném případě je lépe nechat chvíli dezert postát, aby vločky nasály pořádně tekutinu
  • Na ovesné vločky pomocí lžičky nalévám kávu (já použila instatní pampeliškovou s trochou mandlové esence a medu). Kdo chce, použije i Rum
  • Pokapané vločky zapráším kakaem (přes sítko)
  • Nyní přidám i připravený krém (dávala jsem 4 polévkové lžíce krému)

Vrstvení opakuji – znovu 20 gramů vloček, káva, kakao a krém. Vrstvení můžete několikrát zopakovat, podle toho, jak vysoké skleničky máte. Poslední krémovou vrstvu už jen popráším kakaem a ozdobím. Místo kakaa lze použít strouhaná čokoláda.

Přeji dobré chutnání 

 

 

Gabriela Kortová

Gabriela Kortová

Zdraví, síla a vitalita nejsou otázkou věku. Jsem žena 50+, která se sportu věnuje již 15 let. Mám odborné vzdělání v oblasti výživy a doplňků stravy a mou vášní je inspirovat další ženy, aby se cítily lépe ve svém těle. Sdílím zkušenosti, píšu články a ukazuji, že i po padesátce může být život plný energie. Nechte se inspirovat na mém Facebooku a Instagramu.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.