Portské víno si s chutí dopřejí i ti, kterým to klasické ať už bílé, červené, růžové či šumivé nechutná. Je totiž naprosto ojedinělé a úžasné. Při jeho prvním ochutnání budete mít spíše pocit, že si dopřáváte lahodný likér. Nenechte se však zmást jeho typicky sladkou vůní.
Portské víno je poměrně silné a oproti klasickému vínu je i těžší. Jak už název tohoto vína napovídá, budete-li si chtít vychutnat pravé „Portské“ , pak byste se měli vydat do Porta. Jedině v tomto portugalském městě si jej můžete dopřát v originální podobě vyráběné podle tradičních receptur a postupů.
Jak se vyznačuje Portské víno?
Pro toto víno je typický vysoký podíl zbytkového cukru, který mu dodává nezaměnitelnou sladkou chuť. Co se servírování týče, pak neuděláte chybu, budete-li k němu přistupovat podobně jako k červeným vínům. Tedy extrémně nechladit, udržovat spíše při pokojové teplotě. Zapomeňte také na tradiční vinné skleničky a sáhněte spíše po sklenkách vhodných na podávání koňaku.
Stejně jako u tradičních vín najdete portské v bílé, červené a růžové variantě. V růžovém vínu, které lze sehnat na stránkách www.oldporter.cz můžete rozeznat lahodnou chuť malin a brusinek. Old porter pink je ideální podávat jako aperitiv nebo ke sladkým pokrmům. Červené portské víno je pak nezbytnou součástí vašeho stolu, pokud se rozhodnete podávat paštiky, plísňové sýry. A co víc, budete-li chtít sami vyrobit domácí paštiku, pak se nebojte trochu portského vína přidat přímo do ní.
Překvapte něčím netradičním
Tento lahodný nápoj z vás udělá krále ve vaší kuchyni. Pokud jste ho do dnešního dne obcházeli, pak se nebojte a vyzkoušejte některou z jeho variant. Budete mile překvapeni, jak rozmanité spektrum chutí vám dokáže nabídnout. Portské víno se může stát velmi zajímavým zpestřením vašeho stolu a každou z vašich návštěv překvapíte, pokud jim ho naservírujete namísto tradičních aperitivů.
Komentáře