V poslední době jsou low carb recepty oblíbené a vyhledávané nejen vyznavači tohoto výživového směru, ale i těmi, kteří chtějí snížit ve stravě množství sacharidů či zkrátka vyzkoušet něco jiného. Mimo jiné tento typ pečiva obsahuje i vyšší množství vlákniny, což je další z bonusů. Nemusíte tedy držet tento výživový směr, abyste zkusili výtečný nízkosacharidový chléb.
Potřebné ingredience
- 200 g tvrdého sýra
- 4 kusy vejce
- ½ lžičky soli
- 2 lžíce semínek
- 2 kusy osmažené cibulky
- 1 lžička drceného kmínu
- 3 lžíce psyllia
- 2 lžíce mandlové mouky
- 1 prášek do pečiva
Postup
Je to jednodušší, než se na první dojem může zdát. Veškeré suroviny společně důkladně promícháte a vypracujete bochánek.
Pečte v předem vyhřáté troubě prvních 15 minut na 200 stupňů, poté snižte teplotu na 150 stupňů a pečte dalších 30 minut.
Rada: pod chléb dejte papír na pečení nebo formu vymažte máslem
Autor receptu a fotografie: Marcela Lančová (více zajímavých receptů najdete na FB stránce Kváskování pečení vaření výroba sýru Marcela)
Komentáře