Zdravé jablkové donuty

Honí vás mlsna, ale nechcete příliš hodně hřešit a jíst zbytečně potraviny, které nepatří zrovna mezi ty přínosné? Pak zbystřete. Co vyzkoušet jablkové donuty? Jablíčka jsou plná vlákniny a skvěle chutají dětem i dospělým. Když už je řeč o dětech, určitě je pro ně vhodnější jablíčkový donut, než ten klasický z bílé mouky a velkého množství cukru. 

Jak na donuty z jablíček? 

  • Jablka nakrájejte na plátky asi 1cm široké (pokud budete podávat i malým dětem, můžete je oloupat, jinak to není nutné)
  • Pomocí skleničky nebo vykrajovátka na cukroví vyřežte středy jablíček
  • Plátky jablíček namáčejte do těsta

Těsto: Vejce, skořice, Xylitol nebo med či jiné sladidlo, kokosová mouka a rostlinné mléko – utvořte těsto hustší, než na palačinky

Namočená jablíčka do těsta vyskládejte na pekáček s pečícím papírem a pečte buď v horkovzdušné fritéze nebo troubě až zezlátnou na cca 200 stupňů 8 minut z každé strany. Můžete také restovat na pánvi s malým množstvím oleje – u kvalitních pánviček není dokonce nutné olej vůbec používat.

Donutky můžete podávat s oříškovým máslem nebo jíst samostatně.

Poznámka: těsto můžete libovolně střídat – kokosové, kakaové, oříškové, skořicové apod.

 

 

 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.