Losos pečený v alobalu s pomerančovou omáčkou a bezlepkové gnocchi

Pokud sledujete mé recepty, pak už víte, že hlásám pořekadlo – v jednoduchosti spočívá krása… a hlavně, komu se chce stát tři hodiny u plotny. I když se občas chce, někdy tlačí čas. Proto přispívám dalším jednoduchým, zdravým a dobrým receptem, který připravíte do 30 minut. Tedy já si určitě pochutnala. 

Jak na to? 

Lososa zbavím kůže, opláchu, otřu a zakápnu šťávou z citronu. Koření dáme takové, které máme doma k dispozici. Já dala sůl, pepř, sušenou cibulku, jemný česnek, domácí vegetu, grilovací koření (koření na ryby mi došlo, tak jsem jej nedávala). Pokud vy ho doma máte, neváhejte jej použít.

Lososa zabalím do alobalu společně s plátky pomeranče a másla. Pekla jsem v horkovzdušné fritéze na program FISH – bezpochyby lze šoupnout i do klasické trouby.

Zatímco se losos peče, postavím vodu na bezlepkové gnocchi – ty jsem koupila ve zdravé výživě. Připravíte dle návodu.

Na druhé plotýnce si v kastrůlku ohřeji šťávu ze 2 pomerančů a přidám:

  • trošinku strouhaného zázvoru
  • kurkmu na špičku lžičky – může být i kari koření
  • sójovou omáčku podle chuti
  • trošku octa nebo šťávy z citrónu
  • půl kávové lžičky medu
  • 3 polévkové lžíce bílého vína (nemusí být)
  • a zakletku z kukuřičné nebo jiné mouky a vody – zahustím – krátce povařit, hotovo

 Omáčka vychází na 2 porce

 

 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.