Čoko perník s hruškami

V podstatě dobře vypadající a jednoduchý recept, přesně tak, jak to mám ráda. Klasické těsto na perník ze špaldové mouky s přídavkem čokoládového proteinu a slazený Xylitolem. 

Potřebovat budete

  • 2 hrníčky špaldové mouky (můžete dát hrnek hladké a hrnek celozrnné)
  • 3 polévkové lžíce Xylitolu
  • 1 odměrka čokoládového proteinu (cca 25 g)
  • Polévková lžíce koření na perník
  • Kávová lžička skořice
  • 1 větší vajíčko (nebo 2 malé)
  • 7 polévkových lžíc olivového oleje (může být i kokosový)
  • 6 plných polévkových lžíc jogurtu nebo 5 lžíc zakysky
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • 1 kávová lžička jedlé sody nebo prášek do pečiva
  • Mléko – podle potřeby
  • Hrstku čoko hoblin do těsta
  • Hrušky

Jak na to? 

Ze všech surovin vymícháme hladké těsto a do něj lehce vmícháme i čoko hobliny. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy (nebo formy s pečícím papírem) – jakou formu zvolíte, záleží jen na vás. Do těsta umístíme hrušky. Nedávejte tedy těsto až po okraj, vložením hrušek se hladina ještě zvedne. Pekla jsem na 160 stupňů horkovzduch / 45 minut a ke konci jsem přikryla alobalem – je potřeba hlídat, aby se hrušky nespálily.

Přeji dobré chutnání 

 

 

 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.