V podstatě dobře vypadající a jednoduchý recept, přesně tak, jak to mám ráda. Klasické těsto na perník ze špaldové mouky s přídavkem čokoládového proteinu a slazený Xylitolem.
Potřebovat budete
- 2 hrníčky špaldové mouky (můžete dát hrnek hladké a hrnek celozrnné)
- 3 polévkové lžíce Xylitolu
- 1 odměrka čokoládového proteinu (cca 25 g)
- Polévková lžíce koření na perník
- Kávová lžička skořice
- 1 větší vajíčko (nebo 2 malé)
- 7 polévkových lžíc olivového oleje (může být i kokosový)
- 6 plných polévkových lžíc jogurtu nebo 5 lžíc zakysky
- 2 polévkové lžíce kakaa
- 1 kávová lžička jedlé sody nebo prášek do pečiva
- Mléko – podle potřeby
- Hrstku čoko hoblin do těsta
- Hrušky
Jak na to?
Ze všech surovin vymícháme hladké těsto a do něj lehce vmícháme i čoko hobliny. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy (nebo formy s pečícím papírem) – jakou formu zvolíte, záleží jen na vás. Do těsta umístíme hrušky. Nedávejte tedy těsto až po okraj, vložením hrušek se hladina ještě zvedne. Pekla jsem na 160 stupňů horkovzduch / 45 minut a ke konci jsem přikryla alobalem – je potřeba hlídat, aby se hrušky nespálily.
Přeji dobré chutnání
Komentáře