Další z řady jednoduchých, přitom výtečných dezertů. Pokud milujete vůni i chuť pečených jablíček, pak určitě vyzkoušejte i tento dezert. Je snadný na přípravu a radost uděláte i dětem, přitom zdravým způsobem.
Potřebovat budete
- Domácí nebo kupované sušenky (já použila domácí kokosové)
- Zakysanou smetanu nebo tvaroh, jogurt
- Jablka
- Xylitol, skořici, kokosový olej nebo máslo a můžete přidat i Rum, pokud dezert nebudete podávat dětem
- Karamelový sirup
Jak na to?
Jablka nakrájejte na drobné kostičky, smíchejte se skořicí, Xylitolem, kokosovým olejem a můžete zakápnout i rumem. Pak je rozprostřete na plech či pekáček a upečte. Já pekla v horkovzdušné fritéze na 170 stupňů asi 12 minut
Než se jablíčka upečou, vložte sušenky do sáčku a pomocí válečku rozválejte na drobné kousky
Sušenky dejte na dno skleničky, kápněte karamel a přidejte zakysanou smetanu, pak pečená jablíčka a vrtvení opakujte. Celý dezert na závěr ještě zakápněte karamelem. A to je celé – tak snadné to je a přitom taková dobrota
TIP: místo sušenek můžete použít i ovesné vločky smíchané se strouhaným kokosem, trochou Xylitolu a kokosového oleje a udělat drobenku. Co se karamelu týče, používám Skinny sirupy nebo-li slim sirup či zero calorie (vhodné do diet a low carb stravy). Použijte však to, co vyhovuje právě vám.
Přeji dobré chutnání
Komentáře