Pohankové vafle v horkovzdušné fritéze

Pohanka je mocná potravina, tedy lépe řečeno potravina s mocnými účinky na zdraví. Připravit se dá na sladký i slaný způsob. K mání jsou pohankové vločky, pohanková mouka, pohankové kroupy. Pokud i vy milujete pohanku, využijete v kuchyni pohanku v různých podobách.

Dnes si připravíme pohankové vafle. Je to velmi snadné a zvládne je úplně každý.

Do misky rozbiji vajíčko, vyšlehám s Xylitolem nebo jiným sladilem pomocí vidličky a přidám půl kávové lžičky skořice, mléko nebo vodu a pohankovou mouku + špetku jedlé sody. Mělo by vzniknout lité těsto, které přemístím do formičky na vafle. Používám silikonovou formičku. Vložím do horkovzdušné fritézy na 180 stupńů 0 minut.

A báječná snídaně nebo svačinka je na světě. K vaflím můžete podávat jogurt, tvaroh, polít je nějakým sirupem, čokoládou, výtečné je i ovoce či ovocný rozvar. Já k nim miluji ještě čekankovou nebo pampeliškovou kávu s rostlinným mlékem.

Přeji dobré chutnání 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.