Pohanka je mocná potravina, tedy lépe řečeno potravina s mocnými účinky na zdraví. Připravit se dá na sladký i slaný způsob. K mání jsou pohankové vločky, pohanková mouka, pohankové kroupy. Pokud i vy milujete pohanku, využijete v kuchyni pohanku v různých podobách.
Dnes si připravíme pohankové vafle. Je to velmi snadné a zvládne je úplně každý.
Do misky rozbiji vajíčko, vyšlehám s Xylitolem nebo jiným sladilem pomocí vidličky a přidám půl kávové lžičky skořice, mléko nebo vodu a pohankovou mouku + špetku jedlé sody. Mělo by vzniknout lité těsto, které přemístím do formičky na vafle. Používám silikonovou formičku. Vložím do horkovzdušné fritézy na 180 stupńů 0 minut.
A báječná snídaně nebo svačinka je na světě. K vaflím můžete podávat jogurt, tvaroh, polít je nějakým sirupem, čokoládou, výtečné je i ovoce či ovocný rozvar. Já k nim miluji ještě čekankovou nebo pampeliškovou kávu s rostlinným mlékem.
Přeji dobré chutnání
Komentáře