Výtečná květáková polévka s plně krémovou chutí s pekanovými oříšky, které dodají zdravé tuky a mozzarellou, jako zdroj bílkovin. Chutná, zahřeje, zasytí a potěší bříško. Příprava je snadná a zvládne ji úplně každý.
Já jsem si pomohla tím, že jsem ji vařila ve varném mixéru, tudíž jsem mohla odběhnout na nákup a nemusela se bát, že se obsah přichytí nebo, že ji převařím, pokud bych se opozdila. Přístroj se sám vypne. Vy si ji klidně můžete připravit v rendlíku na sporáku za použití tyčového nebo běžného mixéru.
Použité ingredience
- Květák (menší hlavička)
- Sůl a pepř
- Strouhaný muškátový oříšek
- Mrkev
- Mražená kukuřice
- 2 oříšky másla
- Domácí vegeta
- Zeleninový vývar (nemusí být) můžete dát vodu a přidat bio bujón
- Sójová smetana (nebo klasická)
- Do polévky na závěr: sušená petržel, mozzarella kuličky, pekanové oříšky, bylinková sůl
Jak na to?
Do nádoby VM jsem dala květák, mrkev, kukuřici a bylinky + koření a zeleninový vývar. Zapla jsem program na 45 minut s mícháním a odešla.
Po návratu jsem vytáhla část kukuřice a mrkev. Vyměnila jsem míchací nožičku za mixovací čepel a obsah polévky rozmixovala. Přidala jsem sójovou smetanu a dva oříšky másla, promíchala a ještě celý obsah ohřála.
Mrkev jsem nakrájela na kolečka a vložila pak zvlášť i s trochu kukuřice do polévky.
Krémovou polévku jsem nalela do mističek a přidala sušenou petržel, bylinkovou sůl, mozzarella kuličky a pekanové oříšky.
Přeji dobré chutnání
Komentáře