Tento nepečený cheesecake zákusek vznikl náhodou. Náhodně vzniklé recepty bývají většinou z prapodivných důvodů ty nejlepší. Tedy alespoň mi vždy chtnají. Když si hned nenapíšu recept, potom marně tápu, jak vůbec vznikl. I když v tomto případě nejde o nic složitého, určitě si jej v průběhu času zopakuji s malými změnami v příchuti.
Jako základní vrstvu jsem použila čokoládový krém, který mi zůstal z přípravy mango pohárů. Ale detailně každou vrstvu rozepíšu níže.
Použité ingredience a postup
- První vrstva: kokosová smetana + hořká čokoláda (kokosovou smetanu za stálého míchání ohřeji a roztopím v ní hořkou čokoládu) kelímek kokosové smetany a 100 g hořké čokolády. Naliju do formičky (krabičky) a nechám v lednici nejdřív ztuhnout. Teprve pak přidám další vrstvu. Já jsem však krém použila na 2 poháry a tohle je to, co mi zbylo. Tudíž si připravte klidně menší množství krému.
- Druhou vrstvu tvoří tak dvě hrstky domácího tvarohu, který mi rovněž zbyl a přidala jsem smetanový sýr Philadelpiha + k ochucení jsem použila vegan protein příchuť letní ovoce. Protein lze však úplně vynechat a přidat jen sladidlo a rozmačkané ovoce. Na tvarohovou vrstvu hned přidám i poslední čokoládovou vrstvu.
- Třetí vrstvu tvoří roztopená hořká čokoláda, do které jsem vmíchala trošinku kokosové smetany. Celý dezert nechám odležet do druhého dne v lednici (minimálně však 3-4 hodiny). Pak už jen libovlně ozdobit. Já jsem použila maliny, které mi k čokoládě báječně sedí.
Přeji dobré chutnání
Komentáře