Na zahrádce se začaly konečně černat ostružiny. Zatím jich však nebylo tolik, aby vznikl čistě ostružinový moučník, proto jsem se rozhodla kombinovat s dalším ovocem. A tak vznikl tento šťavnatý a chutný koláč. Recept je jednoduchý a ani váhu nemusíte vytahovat. Stačí polévková lžíce.
Použité ingredience
- 1 velké vejce (70 g) případně 2 menší
- Špetka soli
- Xylitol 3 PL
- Kokosová mouka 5 PL
- Mleté mandle 5 PL
- Bezlepkové ovesné vločky 5 PL
- Vanilkový pudinkový prášek 2 PL
- Kukuřičná mouka 2 PL (lze vynechat a dát více pudinkového prášku)
- Voda nebo rostlinné mléko podle potřeby
- Prášek do pečiva
- Ovoce
Jak na to?
- Do misky jsem rozbila vajíčko a přidala špetku soli a xylitol – důkladně vyšlehat
- V míse jsem smíchala suché ingredience včetně prášku do pečiva a postupně přidávala do těsta – vždy suchou část a tekutinu na střídačku
Můžete dávat jen vodu nebo rostlinné mléko, případně vodu a mléko smíchat
- Těsto jsem vyškrábla do vymazané formy (na dno jsem použila papír na pečení – mazala jsem jen strany) a pokladla ovocem – tím jsem nešetřila
- Pekla horkovzdušná fritéza 170 stupňů / 35 minut (z toho 15 minut přikryté)
Přeji dobré chutnání
Komentáře