Bezlepkový ovocný koláč – blumy, borůvky a ostružiny

Na zahrádce se začaly konečně černat ostružiny. Zatím jich však nebylo tolik, aby vznikl čistě ostružinový moučník, proto jsem se rozhodla kombinovat s dalším ovocem. A tak vznikl tento šťavnatý a chutný koláč. Recept je jednoduchý a ani váhu nemusíte vytahovat. Stačí polévková lžíce.

Použité ingredience 

  • 1 velké vejce (70 g) případně 2 menší
  • Špetka soli
  • Xylitol 3 PL
  • Kokosová mouka 5 PL
  • Mleté mandle 5 PL
  • Bezlepkové ovesné vločky 5 PL
  • Vanilkový pudinkový prášek 2 PL
  • Kukuřičná mouka 2 PL (lze vynechat a dát více pudinkového prášku)
  • Voda nebo rostlinné mléko podle potřeby
  • Prášek do pečiva
  • Ovoce

Jak na to? 

  • Do misky jsem rozbila vajíčko a přidala špetku soli a xylitol – důkladně vyšlehat
  • V míse jsem smíchala suché ingredience včetně prášku do pečiva a postupně přidávala do těsta – vždy suchou část a tekutinu na střídačku

Můžete dávat jen vodu nebo rostlinné mléko, případně vodu a mléko smíchat

  • Těsto jsem vyškrábla do vymazané formy (na dno jsem použila papír na pečení – mazala jsem jen strany) a pokladla ovocem – tím jsem nešetřila
  • Pekla horkovzdušná fritéza 170 stupňů / 35 minut (z toho 15 minut přikryté)

Přeji dobré chutnání 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.