Díky takovým dezertům zvýšíte příjem bílkovin, které hrají klíčovou roli při udržování a budování svalové hmoty i při hubnutí. Dezerty obsahující vysoký podíl bílkovin jsou určeny nejen sportovcům a fyzicky těžce pracujícím lidem, ale i těm, kteří chtějí mlsat zdravěji a bez výčitek svědomí. Dezert nemusíte konzumovat pouze na svačinu, klidně si jej dopřejte také na snídani.
Recept na vynikající dezert s vysokým podílem bílkovin
- Doba přípravy: 15 minut
- Náročnost: snadné
- Počet porcí: 4
Použité ingredience
- 200 g tvaroh ve vaničce
- 200 g proteinový vanilkový pudink (hotový výrobek nebo si pudink předem uvařte)
- 1 kávová lžička vanilkové pasty
- 300 g proteinový karamelový pudink (hotový výrobek nebo si pudink předem uvařte)
- 4 kusy knäckebrot
- 1 kávová lžička instantní cereální kávy (nebo klasické kávy s kofeinem)
- 2 banány
- 40 g hořká čokoláda + libovolná ozdoba
- Oblíbené sladidlo podle potřeby
Postup přípravy
- Banány nakrájíme na kolečka a vložíme na dno dezertních pohárků (na každý dezert připadne půl banánu)
- V misce smícháme tvaroh, proteinový vanilkový pudink a vanilkovou pastu. Podle potřeby ještě krém dosladíme – hotový krém navrstvíme na banány
- Na vanilkový krém položíme jeden plátek knäckebrotu a pokropíme ho připravenou kávou (1 lžička kávy + půl šálku horké vody). Kávu lze nahradit i kakaem
- Na knäckebrot navrstvíme proteinový karamelový pudink
- Nakonec dezerty pokapeme roztopenou hořkou čokoládou a libovolně ozdobíme
- Podávat lze dezert ihned, mnohem lépe mu však svědčí alespoň pár hodin v lednici
Tipy na změnu chuti dezertu
V podstatě si lze zvolit takovou příchuť pudinků, která je vašemu srdci nejbližší. Čokoládový, kokosový, malinový a další. Také banány lze vyměnit za jiné ovoce. Klíčem je vždy proteinový pudink, skyr, cottage, tvaroh, jogurt. Zkrátka výrobky obsahující bílkoviny a snažit se zaměnit běžný cukr za variantu s nižším glykemickým indexem.
Komentáře