Čokoládové tyčinky z bezlepkového listového těsta

Listové těsto sice neptaří zrovna mezi nejzdravější potraviny a už vůbec ne k dietním. Ale občas se hřešit může. Nemělo by to být pravidlo. Ráda kupuji bezlekovou verzi listového těsta a mám po ruce v mrazničce. Vytahuji ve chvíli, kdy není buď čas na dlouhé pečení nebo se na poslední chvíli dozvím o tom, že k nám míří návštěva. Nezřídka mi také přítel zašeptá do ouška..nemáme něco na zub? Ať je to jak chce, čokoládové tyčinky jsou prostě boží. Za pravdu mi dá každý správný čokoholik.

Stačí vytáhnout listové těsto a nechat povolit. Případně, jak už jsem zmínila u předchozích receptů na pizza tyčinky či pizza šneky, lze rozmrazení těsta urychlit.

Na plát těsta namažu čokoládu – buď si vyrobím z kokosového oleje či másla, Xylitolu, kakaa nebo lze použít i Nutella. Pokud budete chtít více příchutí, použít lze i marmeláda, povidla, ořechové máslo nebo skořicová pomazánka. Skvělá je i kombinace povidel a máku.

Následně plát těsta překlopím na půl a pomocí rádla či kolečka na krájení pizzy nařežu na pružky, které zakroutím. Vyskládám na plech s pečícím papírem, potřu vajíčkem a lze ještě posypat semínky – lněná semínka, sezamová nebo mák. Peču v horkovzdušné friéze na program pizza 180 stupňů/10 minut, ale lze i v klasické troubě. Oproti šátečkům je to zase vizuální změna, i když použijete marmeládu. Ovšem je lépe používat spíš hustší náplň, řídká marmeláda není tedy příliš vhodná.

Přeji dobré chutnání 

 

 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.