Čokoládu má rádo spousta lidí. V podstatě je to taková naše neřest i slast. Naštěstí si lze tuto pochoutku vychutnat i krapet zdravějším způsobem. Opět zde nenjadete mouku, a tak se místo lepku můžete těšit spíš na dávku vlákniny v podobě bezlepkových ovesných vloček, semínek a oříšků. Jdeme rovnou na recept
Ingredience
- 3 vejce + 1 polévková lžíce erytrytolu – vyšlehat do husté pěny
- Následně opatrně vmívhat 3 polévkové lžíce kakaa
- 2 polévkové lžíce čokoládového proteinu
- 4 polévkové lžíce směs mletých ořechů a semínek (buď koupíte hotovou směsku nebo si připravíte doma libovolně)
- 100 g mleých ovesných vloček (používám bezlepkové)
- Vodu podle hustoty těsta
- Kávová lžička jedlé sody nebo prášek do pečiva
Ingerdience buď vymícháte ručně velmi zlehka nebo na nízké otáčky v robotu pomocí míchací metličky. Je lepší, když si smícháte nejdříve suchou směs ingrediencí dohromady a potom postupně přidáváte, včetně vody podle potřeby. Aby pěna z vajec příliš neklesla a těsto nebylo ubité.
Těsto seškrábneme do kulaté nebo jiné formy a dáme péct – já jsem pekla na 160 stupňů cca 35-40 minut . Ale každá trouba peče jinak, přizpůsobte tedy te své.
Krém na upečený korpus
Do mísy s míchací metličkou vyškrábnu zakysanou smetanu pokojové teploty a pomalu přilévám roztopenou hořkou čokoládu. Zakyska by měla mít pokojovou teplotu (ve studené zakysané smetaně by se čokoláda srážela do kousíčků). To by sice nijak nevadilo (připomínalo by to stracciatellu) můžete vyzkoušet i tuto variantu. Já nepřidávám žádné sladidlo, ale vy si můžete přidat klidně Xylitol či jiné sladidlo.
Na krém pak ještě cik cak nastříkám zbytek roztopené čokolády a přidám čokoládové perličky (křupinky).
Přeji dobré chutnání
Komentáře