Mango pudink s pomerančovou příchutí

Mango patří k nejoblíbenějšímu ovoci. Je ceněné pro vysoký obsah draslíku, ale samozřejmě se v něm nachází i celá škála dalších vitamínů a minerálů. Své uplatnění najde také v rámci mnoha detoxikačních a dietních programů. Je přínosem pro zdraví očí, podporu imunity, působí proti depresím, pomáhá srovnat kyselost v organismu, zlepšuje koncentraci i paměť, zvyšuje potenci a výtečně chutná. Uvedené množství vychází na dva dezerty.

Použité ingredience

  • 1 mango

  • 1 větší pomeranč nebo pomerančový džus (130 ml)

  • Špetka kurkumy

  • Agar agar

Postup

  • Mango si oloupu a nakrájím na kousky, které vložím do mixéru společně se špetkou kurkumy – rozmixuji na pyré

  • Vymačkám si pomeranč nebo použiji pomerančový džus, který na plotýnce zahřeji téměř k varu a vmíchám kávovou lžičku agar agar

  • Pomerančový džus s rozpuštěným agarem naliji k mangovému pyré a vmíchám

  • Pudink naliju do skleniček a nechám ztuhnout

TIP: Já jsem dala do skleniček ještě lístky máty, které jsem předem pokrčila, aby máta uvolnila své osvěžující aroma, tím byl dezert ještě zajímavější. Zdobit můžete čímkoli – čokoláda, drobky sušenek, kousek proteinové tyčinky, ovoce, oříšky, semínka, kopeček jogurtu apod.

Přeji dobré chutnání 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.