Čočkové těstoviny s marinovaným tofu

Čočkové těstoviny jsou nejen zdravé, ale i rychle připravené. Dodají vašemu tělu jak rostlinné bílkoviny, tak vlákninu. Za zmínku stojí i nižší glykemický index, ve srovnání s běžnými těstovinami. Vaří se pouze tři minuty, tudíž takový oběd nebo večeři vykouzlíte během okamžiku.

Někdy si člověk rád užije celý proces vaření, ale jsou situace, kdy chceme mít jídlo na stole v co nejkratším čase. Ať už je to tím, že na nás křičí hlady vlastní žaludek nebo rodina. Tohle je recept, který vám zabere maximálně 20 minut vašeho času.

Recept na rychlé a zdravé jídlo – čočkové těstoviny s marinovaným tofu

  • Doba přípravy: 10 minut
  • Doba vaření: 10 minut
  • Doba celkem: 20 minut
  • Náročnost: snadné
  • Počet porcí: 2

Použité ingredience

  • 180 g marinované tofu
  • Cibule + jarní cibulka
  • Česnek
  • Sůl a pepř
  • Sójová omáčka
  • Rajský protlak
  • Parmezán (pro veganskou verzi použijte parmezán z kešu)
  • 180 g čočkových těstovin
  • Zeleninový vývar nebo voda
  • Olej

Postup přípravy

  • Na oleji si orestujeme cibuli a plátky česneku
  • Přidáme marinované tofu, lžíci protlaku, sójovou omáčku a promícháme
  • Podlijeme zeleninovým vývarem nebo vodou a vmícháme těstoviny (mohou se uvařit zvlášť, ale já jsem dělala vše v jednom kastrůlku)
  • Tekutiny musí být tolik, aby se těstoviny vařily, ale ne zase příliš, aby bylo jídlo vodnaté
  • Zredukujeme tekutinu a máme hotovo (čočkové těstoviny jsou za pár minut měkké)
  • Odstavíme z plotýnky, vmícháme jarní cibulku a servírujeme
  • Na talíři posypeme parmezánem a můžeme přidat i libovolnou zeleninu

Tipy na změnu receptu

Místo marinovaného tofu můžete použít tuňáka z konzervy nebo šunku nakrájenou na kostičky. Výborné je i krůtí či kuřecí maso. Nic se nestane, když použijete pouze zeleninu, čočkové těstoviny a sýr.

 

 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.