Mangová bábovka bez mouky – lžícový recept

Bábovka je z mandlové moučky a vanilkového pudinkového prášku, tudíž bezlepková. Je krásně nadýchaná, vláčná, a to díky přidání mangového pyré do těsta. Z mangového pyré jsem připravila také želatinový přeliv. Pokud tedy hledáte šťavnatý a osvěžující moučník, pak je to právě tato bábovka. Příprava není náročná a nebudete potřebovat ani váhu. Tentokrát jsem odměřovala všechno na lžíce.

Recept na mangovou bábovku bez mouky

  • Doba přípravy: 20 minut
  • Doba pečení: 45 minut
  • Doba celkem: 65 minut
  • Náročnost: snadné
  • Počet porcí: 14 ks

Použité ingredience na těsto

  • 4 větší vejce
  • 4 polévkové lžíce erythritolu
  • 4 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 5 polévkových lžic mangového pyré (připravte rozmixováním jednoho manga)
  • 1 polévková lžíce šťávy z citrónu
  • 10 polévkových lžic mandlové moučky
  • 4 polévkové lžíce vanilkového pudinku v prášku
  • 2 polévkové lžíce vanilkového proteinu (nemusí být – přidejte více mandlové mouky a sladidla)
  • 1 kávová lžička kurkumy
  • 1 kávová lžička vanilkové pasty (nebo esence, vanilkový cukr apod.)
  • 1 prášek do pečiva

Postup přípravy

  • Nejdříve si vyšleháme do husté pěny vejce, erythritol a olej (trvá to déle, cca 8 minut)
  • Poté přidáme šťávu z citrónu a ještě chvíli šleháme
  • Postupně přidáme všechny další ingredience a mícháme už zlehka, aby těsto zůstalo nadýchané
  • Vymažeme si formu na bábovku a vysypeme mandlovou moučkou, přemístíme těsto do formy a vložíme do předehřáté trouby
  • Pečeme na 160°C / 45 minut

Ingredience na mangový přeliv

  • 3 polévkové lžíce mangového pyré
  • 1 kávová lžička vanilkové pasty
  • 1 polévková lžíce šťávy z citrónu
  • 4 polévkové lžíce vody
  • Špetka kurkumy pro sytější barvičku
  • 1 polévková lžíce erythritolu
  • 1 kávová lžička vanilkového pudinku v prášku

Postup přípravy

  • Všechny ingredience si smícháme v kastrůlku a krátce povaříme – do zhoustnutí
  • Želatinovou směs přendáme do sáčku s ustřiženým rožkem a aplikujeme na vystydlou bábovku

Poznámka: želatinový mangový přeliv si připravte až na úplný konec, když je bábovka vystydlá

Jak si recept vylepšit?

Do těsta můžete přidat část mandlové mouky a část strouhaného kokosu. Kokos a mango se k sobě velmi hodí. Také můžete část těsta obarvit kakaem nebo bábovku polít kokosovým pudinkem.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.