Bábovka je z mandlové moučky a vanilkového pudinkového prášku, tudíž bezlepková. Je krásně nadýchaná, vláčná, a to díky přidání mangového pyré do těsta. Z mangového pyré jsem připravila také želatinový přeliv. Pokud tedy hledáte šťavnatý a osvěžující moučník, pak je to právě tato bábovka. Příprava není náročná a nebudete potřebovat ani váhu. Tentokrát jsem odměřovala všechno na lžíce.
Recept na mangovou bábovku bez mouky
- Doba přípravy: 20 minut
- Doba pečení: 45 minut
- Doba celkem: 65 minut
- Náročnost: snadné
- Počet porcí: 14 ks
Použité ingredience na těsto
- 4 větší vejce
- 4 polévkové lžíce erythritolu
- 4 polévkové lžíce rostlinného oleje
- 5 polévkových lžic mangového pyré (připravte rozmixováním jednoho manga)
- 1 polévková lžíce šťávy z citrónu
- 10 polévkových lžic mandlové moučky
- 4 polévkové lžíce vanilkového pudinku v prášku
- 2 polévkové lžíce vanilkového proteinu (nemusí být – přidejte více mandlové mouky a sladidla)
- 1 kávová lžička kurkumy
- 1 kávová lžička vanilkové pasty (nebo esence, vanilkový cukr apod.)
- 1 prášek do pečiva
Postup přípravy
- Nejdříve si vyšleháme do husté pěny vejce, erythritol a olej (trvá to déle, cca 8 minut)
- Poté přidáme šťávu z citrónu a ještě chvíli šleháme
- Postupně přidáme všechny další ingredience a mícháme už zlehka, aby těsto zůstalo nadýchané
- Vymažeme si formu na bábovku a vysypeme mandlovou moučkou, přemístíme těsto do formy a vložíme do předehřáté trouby
- Pečeme na 160°C / 45 minut
Ingredience na mangový přeliv
- 3 polévkové lžíce mangového pyré
- 1 kávová lžička vanilkové pasty
- 1 polévková lžíce šťávy z citrónu
- 4 polévkové lžíce vody
- Špetka kurkumy pro sytější barvičku
- 1 polévková lžíce erythritolu
- 1 kávová lžička vanilkového pudinku v prášku
Postup přípravy
- Všechny ingredience si smícháme v kastrůlku a krátce povaříme – do zhoustnutí
- Želatinovou směs přendáme do sáčku s ustřiženým rožkem a aplikujeme na vystydlou bábovku
Poznámka: želatinový mangový přeliv si připravte až na úplný konec, když je bábovka vystydlá
Jak si recept vylepšit?
Do těsta můžete přidat část mandlové mouky a část strouhaného kokosu. Kokos a mango se k sobě velmi hodí. Také můžete část těsta obarvit kakaem nebo bábovku polít kokosovým pudinkem.
Komentáře