Nepečený číský dort s mangem

Nepečené zákusky se těší velké oblibě. Jsou snadné a připravené poměrně rychle. Nevýhodou je pouze čekání, až nám to v lednici všechno hezky ztuhne a chutě se propojí. Zákusky, kde je v základu tvaroh, ricotta nebo jogurt, jsou osvěžující a většina lidí je má ráda. Použít se dají i bezlaktózové varianty. V podstatě jde o moučník, kde se fantazii meze nekladou. A to jak při zhotovování korpusu, krému, tak i při dekorování zákusku.

Recept na nepečený mangový číský dort

  • Doba přípravy: 25 minut
  • Doba při dokončení: 10 minut
  • Doba celkem: 35 minut
  • Náročnost: snadné
  • Počet porcí: 8 ks

Použité ingredience na korpus

  • 200 g směs: ovesné vločky, chia semínka, lněná semínka, mandlová mouka, strouhaný kokos
  • Voda (od oka)
  • Šťáva z půl limetky
  • 30 g rozpuštěný kokosový olej
  • Libovolné slazení: javorový, čekankový, datlový sirup apod.

Použité ingredience na krém

  • 1 mango
  • 180 g Philadephie
  • 200 g tvarohu
  • 40 g vanilkového proteinu (lze nahradit třeba kokosovou či mandlovou moukou)
  • 40 g roztopený kokosový olej

Postup přípravy

  • Nejdříve si připravíme korpus – smícháme suché ingredience s olejem a sladidlem, postupně přidáváme vodu, aby vznikla hustá hmota
  • Necháme hmotu na korpus odležet (nasáknout tekutinu) – přibližně 10 a více minut
  • Zatím si připravíme krém – vše smícháme v mixéru
  • Hmotu pomocí namočených rukou „uťapeme“ do formy na koláč (já používám papír na pečení, lépe se pak s dortem manipuluje, při vytahování z formy)
  • Na korpus nalijeme krém a dáme přes noc do lednice (nebo připravíme ráno a večer dozdobíme)
  • Po ztuhnutí libovolně ozdobíme – čokoláda, oříšky, semínka, granola, ovoce atd.

Jak si recept ještě více zjednodušit

Můžete udělat oblíbený piškotový dort, kdy střídáte piškoty s krémem. Nebo na korpus použít rozemleté sušenky smíchané s máslem. Co je však u tohoto zákusku výjimečné, je spojení manga a kokosu. Tedy kokosový olej, který kromě skvělé chuti zajistí ztuhnutí krému se báječně doplňuje s mangem. Do krému můžete přidat i strouhaný kokos, pokud nebude součástí korpusu.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.