Bezlepkové crumble s ovocem – přelité vanilkovým tofu krémem

Crumble je úžasný moučník a chutná teplý i studený. V podstatě by se dal přirovnat k naší žemlovce. Jen místo rohlíků použijete drobenku. A tu je samozřejmě v té zdravější verzi možné připravit i v bezlepkové variantě a vyhnete se i použití vajec. Jedná se tedy o lehčí a zdravější jídlo.

Použité ingredience 

  • Bezlepkové ovesné vločky 40 g (lze nahradit i bezlepkovou moukou)
  • Mleté mandle (nebo jiné ořechy) 60 g
  • Strouhaný kokos 40 g
  • Xylitol 10 – 20 g (podle vašich preferencí)
  • Kokosové máslo nebo olej 45 g (případně krapet víc, uvidíte sami, jaká bude drobenka)
  • Ovoce – já jsem použila: rebarboru, jablka a jahody

Na tofu krém – hedvábné tofu, trocha rostlinného mléka, čekankový sirup, vanilka a špetka kurkumy

Jak na to? 

  • Je to úplně snadné – v míse si z uvedených ingrediencí vytvořím drobenku
  • Do vymazané formy umístím část drobenky a pokladu ovocem (rebarboru jsem nejdříve podusila v troše vody oslazené xylitolem, jablíčka mohou být strouhaná nebo nakrájená na kostičky)
  • Na ovoce dám zbytek drobenky – rovněž je možné vrstvy prostřídat a skončit drobenkou
  • Vložím do předehřáté trouby a peču na 170 stupňů tak dlouho, dokud drobenka nezezlátne

Tofu krém – vše společně rozmixovat do hladkého krému, podobný pudinku

TIP: klidně můžete k ovoci přidat i rozdrobený tvaroh nebo místo tofu krému použít pudink, velice oblíbené je také podávat crumble se zmrzlinou.

Přeji dobré chutnání 

 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.