Crumble je úžasný moučník a chutná teplý i studený. V podstatě by se dal přirovnat k naší žemlovce. Jen místo rohlíků použijete drobenku. A tu je samozřejmě v té zdravější verzi možné připravit i v bezlepkové variantě a vyhnete se i použití vajec. Jedná se tedy o lehčí a zdravější jídlo.
Použité ingredience
- Bezlepkové ovesné vločky 40 g (lze nahradit i bezlepkovou moukou)
- Mleté mandle (nebo jiné ořechy) 60 g
- Strouhaný kokos 40 g
- Xylitol 10 – 20 g (podle vašich preferencí)
- Kokosové máslo nebo olej 45 g (případně krapet víc, uvidíte sami, jaká bude drobenka)
- Ovoce – já jsem použila: rebarboru, jablka a jahody
Na tofu krém – hedvábné tofu, trocha rostlinného mléka, čekankový sirup, vanilka a špetka kurkumy
Jak na to?
- Je to úplně snadné – v míse si z uvedených ingrediencí vytvořím drobenku
- Do vymazané formy umístím část drobenky a pokladu ovocem (rebarboru jsem nejdříve podusila v troše vody oslazené xylitolem, jablíčka mohou být strouhaná nebo nakrájená na kostičky)
- Na ovoce dám zbytek drobenky – rovněž je možné vrstvy prostřídat a skončit drobenkou
- Vložím do předehřáté trouby a peču na 170 stupňů tak dlouho, dokud drobenka nezezlátne
Tofu krém – vše společně rozmixovat do hladkého krému, podobný pudinku
TIP: klidně můžete k ovoci přidat i rozdrobený tvaroh nebo místo tofu krému použít pudink, velice oblíbené je také podávat crumble se zmrzlinou.
Přeji dobré chutnání
Komentáře