Zeleninová polévka s edamame a pohankové knedlíčky

Polévka je grunt, říkávaly už naše babičky. A tahle je mimo jiné dietní, plná vlákniny i rostlinných bílkovin, nezatěžuje trávení. Zeleninu lze použít libovolnou, co doma najdete nebo takovou, kterou v polévkách preferujete. Spolu se zeleninou dáte vařit také edamame – plné bílkovin, vlákniny a antioxidantů.

O edamame si můžete najít na internetu pestrou škálu informací, pouze ve zkratce: pomáhá snižovat špatný cholesterol, obsahuje mnoho minerálů a vitamínů, nezvyšuje hladinu cukru v krvi, u žen pomáhá zmírnit projevy menopauzy, prevence rakoviny prsu a prostaty, brání ztrátám kostní hmoty a další..

Jak na polévku? 

Záleží na tom, kolik porcí chcete připravovat, nebudu tedy záměrně udávat množství

  • Zeleninový vývar
  • BIO polévkové koření
  • Zelenina dle vašich preferencí
  • Edamame
  • Zelené bylinky ze zahrádky (nebo kupované)

Já jsem vařila ve varném mixéru 30 minut a po vypnutí jsem nechala ještě 15 minut dojít. Záleží, zda budete vařit pod tlakem nebo klasicky na sporáku – pozor, ať zeleninu zbytečně nepřevaříte.

Pohankové knedlíčky 

  • Pohanku pořádně propláchnu a namáčím přes noc (já jsem použila 50 g pohanky) – dopoledne přemístím do mixéru a rozmixuji na kaši
  • Přidám zelené bylinky
  • Sůl a pepř
  • Plnou kávovou lžičku lahůdkového droždí (kvůli vitamínu B12)
  • Sušenou cibulku a česnek
  • Polévkovou lžíci kukuřičné mouky
  • Kávová lžička lněných semínek
  • Kukuřičnou krupičku – tolik, aby vznikla hustá hmota

Knedlíčky nabírám lžíci a vkládám do osolené vroucí vody – krátce povařím a dám do mističky – vkládám do polévky před podáváním

Přeji dobré chutnání 

 

 

 

 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.