Letní želatinový nepečený dort

Přináším vám svěží a jednoduchý nepečený dort s želatinou a ovocem. Příprava není složitá a nezabere mnoho času. Osvěžující dezert potěší děti i dospělé.

Potřebné ingredience

  • 2 sáčky ovocného pudingu
  • 2 plechovky kompotu i se šťávou
  • Čerstvé ovoce (maliny, jahody, borůvky, rybíz, ananas, kiwi)
  • Piškoty 2,5 balíčku
  • 3 velké lžíce kondenzovaného mléka
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 3 kelímky smetanového jogurtu

Postup přípravy

  • Piškoty si vyskládáme do dortové formy a přelijeme směsí s jogurtu, zkysané smetany a kondenzovaného mléka. Poklademe ovocem, které máme k dispozici, můžeme dát i více druhů. Čerstvé ovoce smícháme s kompotovaným. Šťávu z kompotu si zatím necháme bokem v kastrůlku. Opět navrstvíme piškoty a přelijeme smetanovou směsí a ovocem.
  • Nyní si připravíme z pudingu a kompotované šťávy želatinu. Nejdříve rozmícháme pudingy ve studené kompotové šťávě a za stálého míchání přivedeme k varu. Pokud je želatina příliš hustá, zředíme vodou. Je dobré volit vždy puding i kompot v jednom odstínu. Například jahodový kompot s jahodovým nebo malinovým pudingem. Jakmile puding zhoustne, odstavíme a chvíli mícháme. Želatina nesmí být vřelá, ale nesmí zcela ztuhnout. Po chvíli přelijeme poslední vrstvu na dortu, kterou tvoří ovoce, a dáme do druhého dne ztuhnout do lednice.

Náš tip

Místo kompotu lze použít TANG. V tomto případě použijete pouze čerstvé ovoce a na výrobu želatiny použijete TANG, vodu a ovocný puding. Jde o delikatesní želatinu velmi výrazné chuti.

Fotografie publikována se svolením Author:cake by petr kratochvil http://all-free-download.com/free-photos/

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.